A lézeres tetoválás- és pigment folt eltávolítás elvi alapja:

A lézerfény nagyteljesítményű fénysugár. A Q-kapcsolt Nd:YAG lézer fénye akadály nélkül hatol át a világos bőrön. A sötét színű festékekben viszont kiválóan elnyelődik. A lézerfény számára az elnyelő festék a barna bőrfesték (melanin) és a sötét színű tetováló festékek.

 

Tetoválások eltávolítása:

A Q-kapcsolt Nd:YAG lézer készülék (Q-kapcsolt lézer: nagyon rövid fényimpulzusokat ad) alkalmas a tetoválások heg nélküli eltávolítására. Az igen rövid idejű impulzusok energiája olyan gyorsan melegíti fel a festékszemcséket, hogy azok szinte szétrobbannak anélkül, hogy a környező bőr felmelegedne. A szétrobbantott (defragmentált, feldarabolt) festékrészecskéket a szervezeti immunreakciók, a fehérvérsejtek távolítják el.

A szükséges kezelések száma függ a használt tetováló festék anyagától, mennyiségétől, az egymásra helyezett festékrétegek számától, a tetoválás mélységétől.

Az Emay Q-kapcsolt Nd:YAG lézer több frekvencián is dolgozik, így a színes tetoválások halványítására is alkalmas.

 

Szeplők eltávolítása:

A Q-kapcsolt Nd:YAG Lézer készülék speciális beállításával elérhető, hogy a lézer energia csak a bőr természetes festékanyagában, a melaninban nyelődjön el, azt elbontsa.

Klinikai tapasztalatok szerint a többlet bőrfestéket termelő sejtek túlműködése hosszú időre megszűnik. A kezelést követően intenzív fényvédelem ajánlott.